PageRenderTime 24ms CodeModel.GetById 12ms RepoModel.GetById 0ms app.codeStats 0ms

/modules/apps/portal-search-elasticsearch7/portal-search-elasticsearch7-api/src/main/resources/content/Language_tr.properties

https://github.com/vilmospapp/liferay-portal
Properties File | 90 lines | 90 code | 0 blank | 0 comment | 0 complexity | 544fa85eb004bb58dcedd232b2ef7199 MD5 | raw file
  1. active-help=Bu bağlantıyı etkinleştirin veya devre dışı bırak. (Automatic Translation)
  2. additional-configurations=Ek Yapılandırmalar (Automatic Translation)
  3. additional-configurations-help=Bu yapılandırma yalnızca EMBEDDED (Geliştirme) modu için geçerlidir. Sepet Elas arama düğümü için özel ayarları YML biçiminde (elasticsearch.yml) ayarlayın. (Automatic Translation)
  4. additional-index-configurations=Ek Dizin Yapılandırmaları (Automatic Translation)
  5. additional-index-configurations-help=Liferay dizini için JSON (Elasticsearch Create Index API) veya YML biçiminde özel ayarlar ayarlayın. (Automatic Translation)
  6. additional-type-mappings=Ek Tür Eşlemeleri (Automatic Translation)
  7. additional-type-mappings-help=LiferayDocumentType için JSON biçiminde (Elasticsearch Put Mapping API) özel eşlemeler ayarlayın. Bu değer yalnızca yeni alan eşlemeleriyle ayarlanmalıdır. Bu değeri varsayılan alanlar için çakışan eşlemelerle ayarlarsanız, dizin oluşturma başarısız olur. Varsayılan eşlemeleri tamamen değiştirmek için Tür Eşlemelerini Geçersiz Kıl'ı kullanın. (Automatic Translation)
  8. authentication-enabled=Kimlik Doğrulama Etkin (Automatic Translation)
  9. authentication-enabled-help=Kullanıcı adı ve parolayla Elasticsearch için kimlik doğrulamayı etkinleştirin veya devre dışı bırakın. (Automatic Translation)
  10. bootstrap-mlockall=Bootstrap Mlockall (Automatic Translation)
  11. bootstrap-mlockall-help=Bu yapılandırma yalnızca EMBEDDED (Geliştirme) modu için geçerlidir. Bu işaretlenirse, işlem adres alanı RAM'e kilitlenir ve elastik arama belleğinin değiştirilmesini önler. (Automatic Translation)
  12. cluster-name=Küme Adı (Automatic Translation)
  13. cluster-name-help=Bu yapılandırma yalnızca EMBEDDED (Geliştirme) modu için geçerlidir. Katılmak için kümenin adını ayarlayın. (Automatic Translation)
  14. connection-id=Bağlantı Kimliği (Automatic Translation)
  15. connection-id-help=Bu bağlantı için benzersiz bir kimlik ayarlayın. (Automatic Translation)
  16. discovery-zen-ping-unicast-hosts-port=Zen Discovery Unicast Ana Bilgisayar Bağlantı Noktası (Automatic Translation)
  17. discovery-zen-ping-unicast-hosts-port-help=Bu yapılandırma kullanım dışı. Bu yapılandırma yalnızca EMBEDDED (Geliştirme) modu için geçerlidir. discovery.zen.ping.unicast.hosts değerini oluştururken kullanılacak bağlantı noktaları aralığı sağlayın. Bir bağlantı noktası aralığındaki birden çok Elasticsearch düğümü aynı bilgisayarda dedikodu yönlendiricisi olarak işlev alabilir. (Automatic Translation)
  18. elasticsearch-connection-configuration-name=Elastik Arama Bağlantıları (Automatic Translation)
  19. elasticsearch7-configuration-name=Elastik arama 7 (Automatic Translation)
  20. embedded-http-port=Katıştırılmış HTTP Bağlantı Noktası (Automatic Translation)
  21. embedded-http-port-help=Bu yapılandırma kullanım dışı. Bu yapılandırma yalnızca EMBEDDED (Geliştirme) modu için geçerlidir. Üretim modu devre dışı bırakıldığında ve Çalışma Modu EMBEDDED olarak ayarlandığında oluşturulan sepet Elastik arama düğümünün HTTP bağlantı noktasını ayarlayın. (Automatic Translation)
  22. http-cors-allow-origin=HTTP CORS Menşee İzin Ver (Automatic Translation)
  23. http-cors-allow-origin-help=Bu yapılandırma yalnızca EMBEDDED (Geliştirme) modu için geçerlidir. HTTP CORS etkinleştirildiğinde izin vermek için kökenleri ayarlayın. (Automatic Translation)
  24. http-cors-configurations=HTTP CORS Yapılandırmaları (Automatic Translation)
  25. http-cors-configurations-help=Bu yapılandırma yalnızca EMBEDDED (Geliştirme) modu için geçerlidir. HTTP CORS için YML biçiminde (elasticsearch.yml) özel ayarlar sağlayın. (Automatic Translation)
  26. http-cors-enabled=HTTP CORS Etkin (Automatic Translation)
  27. http-cors-enabled-help=Bu yapılandırma yalnızca EMBEDDED (Geliştirme) modu için geçerlidir. Bu işaretlenirse, başka bir kaynak üzerindeki bir tarayıcının Elasticsearch'e istekte bulunup bulunmayacağını belirleyen çapraz kaynak kaynak paylaşımı etkinleştirilir. Devre dışı bırakılırsa, elastik arama kafası gibi web ön uç araçları bağlanamayabilir. (Automatic Translation)
  28. http-ssl-enabled=HTTP SSL Etkin (Automatic Translation)
  29. http-ssl-enabled-help=TLS/SSL'yi etkinleştirin veya devre dışı bırakın. (Automatic Translation)
  30. index-name-prefix=Dizin Adı Öneki (Automatic Translation)
  31. index-name-prefix-help=Arama dizini adının önekini ayarlayın. Bu değer normal koşullarda değiştirilmemelidir. Bu değeri değiştirirseniz, portalı yeniden dizine eklenmeli ve elastik arama yönetim konsolunu kullanarak eski dizini el ile silmelisiniz. (Automatic Translation)
  32. log-exceptions-only=Yalnızca Özel Durumları Günlüğe Kaydet (Automatic Translation)
  33. log-exceptions-only-help=Bu işaretlenirse, Elasticsearch özel durumları yakalanır ve yeniden atılmadan günlüğe kaydedilir. (Automatic Translation)
  34. network-bind-host= Bağlama Ana Bilgisayarı (Automatic Translation)
  35. network-bind-host-help=Bu yapılandırma yalnızca EMBEDDED (Geliştirme) modu için geçerlidir. Gelen istekleri dinlemek için düğümün bağlanması gereken arabirimlerini belirtin. (Automatic Translation)
  36. network-host= Ana Bilgisayarı (Automatic Translation)
  37. network-host-addresses= Ana Bilgisayar Adresleri (Automatic Translation)
  38. network-host-addresses-help=Bağlanacak uzak HTTP ana bilgisayarlarını ayarlayın. (Automatic Translation)
  39. network-host-help=Bu yapılandırma yalnızca EMBEDDED (Geliştirme) modu için geçerlidir. Ana bilgisayarı kümedeki diğer düğümlere yayımlamak (tanıtmak) için kullanılan düğüme bağlı ana bilgisayar adını veya IP adresini ayarlayın. Bu, bağlama ana bilgisayarını ve yayımlama ana bilgisayarını aynı anda ayarlayan bir kısayoldur. (Automatic Translation)
  40. network-publish-host= Yayımlama Ana Bilgisayarı (Automatic Translation)
  41. network-publish-host-help=Bu yapılandırma yalnızca EMBEDDED (Geliştirme) modu için geçerlidir. Düğümün kümedeki diğer düğümlere tanıttığı tek arabirimi, bu düğümlerin bağlanabilmesi için ayarlayın. (Automatic Translation)
  42. node-name=Düğüm Adı (Automatic Translation)
  43. node-name-help=Bu yapılandırma yalnızca EMBEDDED (Geliştirme) modu için geçerlidir. Başlatacak düğümün adını ayarlayın. Ayarlanmamışsa, "liferay" kullanılır. (Automatic Translation)
  44. number-of-index-replicas=Şirket ve Sistem Dizini Yinelemelerinin Sayısı (Automatic Translation)
  45. number-of-index-replicas-help=Her Liferay şirketi ve sistem dizini için çoğaltma sayısını ayarlayın. Ayarlanmamışsa, yineleme kullanılmaz. Bu değerde yapılan değişiklikler tam bir renindex'den sonra etkinleşir. (Automatic Translation)
  46. number-of-index-shards=Şirket ve Sistem Dizini Parçalarının Sayısı (Automatic Translation)
  47. number-of-index-shards-help=Bir Liferay şirketi ve sistem dizini oluşturulduğunda kullanılacak parça sayısını ayarlayın. Ayarlanmamışsa, tek bir parça kullanılır. Bu değerde yapılan değişiklikler tam bir renindex'den sonra etkinleşir. (Automatic Translation)
  48. operation-mode=Çalışma Modu (Automatic Translation)
  49. operation-mode-help=Bu yapılandırma kullanım dışı. Üretim Modu etkinleştirilirse, bu ayar yoksayılır. REMOTE (Üretim) çalışma modu, Üretim modu etkinleştirilerek de elde edilebilen uzak tek başına bir Elastik arama kümesine bağlanır. EMBEDDED (Geliştirme) çalışma modu, harici bir sepet Elasticsearch örneği çalıştıran bir alt işlem başlatır. EMBEDDED çalışma modu desteklenmiyor. (Automatic Translation)
  50. override-type-mappings=Tür Eşlemelerini Geçersiz Kıl (Automatic Translation)
  51. override-type-mappings-help=LiferayDocumentType için varsayılan eşlemeleri tam olarak değiştirmek üzere JSON biçiminde (Elasticsearch Put Mapping API) özel eşlemeler ayarlayın. Bu değeri ayarlarsanız, dizin oluşturma varsayılan eşleme tanımını ve uzantı noktalarını yoksayar ve bunun yerine bu alternatif eşleme tanımını kullanarak. Varsayılan alanlar için standart olmayan eşlemelerle liferayDocumentType oluşturulması gerekiyorsa bunu kullanın. Varsayılanları çakışmadan yeni özel eşlemeler eklemeniz gerekiyorsa, additionalTypeMappings kullanın. (Automatic Translation)
  52. password-help=Kimlik Doğrulama Etkin ise Elastik Arama'da kimlik doğrulaması için parolayı ayarlayın. (Automatic Translation)
  53. production-mode-enabled=Üretim Modu Etkin (Automatic Translation)
  54. production-mode-enabled-help=Üretim modunu etkinleştirin. Bu işaretlenirse, Üretim modu etkinleştirilir ve İşlem Modu yapılandırması yoksayılır. Üretim modu uzak bağımsız bir Elasticsearch kümesine bağlanır. Bunun işareti kaldırılırsa, İşlem Modu yapılandırması kullanılır. (Automatic Translation)
  55. proxy-host-help=İstemci bağlantısı için kullanılacak proxy ana bilgisayarını ayarlayın. (Automatic Translation)
  56. proxy-password=Proxy Parolası (Automatic Translation)
  57. proxy-password-help=Proxy'ye bağlanma parolasını ayarlayın. (Automatic Translation)
  58. proxy-port-help=İstemci bağlantısı için kullanılacak proxy bağlantı noktasını ayarlayın. (Automatic Translation)
  59. proxy-username=Proxy Kullanıcı Adı (Automatic Translation)
  60. proxy-username-help=Proxy üzerinden bağlanıyorsanız kullanılacak proxy kullanıcı adını ayarlayın. (Automatic Translation)
  61. remote-cluster-connection-id=Uzak Küme Bağlantı Kimliği (Automatic Translation)
  62. remote-cluster-connection-id-help=Uzak kümeye bağlanırken kullanılacak Elastik arama bağlantısının bağlantı kimliği'ni seçin. Elastik arama bağlantıları Elastik Arama Bağlantıları Sistem Ayarları'nda tanımlanır. Bu değer ayarlanmazsa, bunun yerine uzak küme bağlantısı için bu sayfadaki bağlantı yapılandırmaları kullanılır. (Automatic Translation)
  63. rest-client-logger-level=REST İstemci Günlükçü Düzeyi (Automatic Translation)
  64. rest-client-logger-level-help=Elasticsearch REST istemcisinin günlük düzeyini ayarlayın. (Automatic Translation)
  65. sidecar-debug=Sepet Hata Ayıklaması (Automatic Translation)
  66. sidecar-debug-help=Sepet işlemi için hata ayıklama modunu etkinleştirmek üzere bunu true olarak ayarlayın. (Automatic Translation)
  67. sidecar-debug-settings=Sepet Hata Ayıklama Ayarları (Automatic Translation)
  68. sidecar-debug-settings-help=Sepet işleminde hata ayıklamak için kullanılan JVM seçeneklerini ayarlayın. (Automatic Translation)
  69. sidecar-heartbeat-interval=Sidecar Kalp Atışı Aralığı (Automatic Translation)
  70. sidecar-heartbeat-interval-help=Sepet işleminin durumunu algılamak için kullanılan milisaniye cinsinden kalp atışı aralığını ayarlayın. (Automatic Translation)
  71. sidecar-home=Sidecar AnaSayfa (Automatic Translation)
  72. sidecar-home-help=Sepet işlemini başlatmak için kullanılan sepet temel klasörünün yolunu ayarlayın. (Automatic Translation)
  73. sidecar-http-port=Sepetli HTTP Bağlantı Noktası (Automatic Translation)
  74. sidecar-http-port-help=This configuration only applies to sidecar. Set the HTTP port range of the sidecar Elasticsearch node.
  75. sidecar-jvm-options=Sepet JVM Seçenekleri (Automatic Translation)
  76. sidecar-jvm-options-help=Sepet işlemi tarafından kullanılan JVM seçeneklerini ayarlayın. (Automatic Translation)
  77. sidecar-shutdown-timeout=Sepet Kapatma Zaman Aşımı (Automatic Translation)
  78. sidecar-shutdown-timeout-help=Sepet işlemi zorla kapatılmadan önce beklenmek için süreyi milisaniye cinsinden ayarlayın. (Automatic Translation)
  79. track-total-hits=Toplam İsabetleri İzle (Automatic Translation)
  80. track-total-hits-help=Arama için 10.000'den fazla sonuç olduğunda toplam isabet sayısını doğru bir şekilde saymak için bunu true olarak ayarlayın. Bunu true olarak ayarlamak, arama için çok sayıda isabet olduğunda performans üzerinde bir etkiye sahip olabilir. (Automatic Translation)
  81. transport-tcp-port=TCP Bağlantı Noktasını Taşı (Automatic Translation)
  82. transport-tcp-port-help=Bu yapılandırma yalnızca EMBEDDED (Geliştirme) modu için geçerlidir. Düğümler arasındaki iletişim için bağlanacak bağlantı noktasını belirtin. Tek bir değeri veya aralığı kabul eder (örneğin, 9300-9400). (Automatic Translation)
  83. truststore-password=Güven Deposu Parolası (Automatic Translation)
  84. truststore-password-help=HTTP SSL Etkin ise parolayı güven deposuna ayarlayın. (Automatic Translation)
  85. truststore-path=Güven Deposu Yolu (Automatic Translation)
  86. truststore-path-help=HTTP SSL Etkin ise, güven deposu dosyasının yolunu ayarlayın. (Automatic Translation)
  87. truststore-type=Güven Deposu Türü (Automatic Translation)
  88. truststore-type-help=HTTP SSL Etkin ise güven deposu türünü ayarlayın. (Automatic Translation)
  89. username=kullanıcı adı (Automatic Translation)
  90. username-help=Kimlik Doğrulama Etkin ise, kimlik doğrulaması için kullanıcı adını Elasticsearch olarak ayarlayın. (Automatic Translation)